Drenthe Beach nieuwsbrief 1 - April 2014 : Nieuw bestuur

Beste beachvolleyballers, leden en ex-leden,

Na een jaar of drie als onofficieel beachclubje bezig geweest te zijn besloten we om in 2000 Drenthe Beach op te richten, de eerste onafhankelijke beachvolleybalvereniging van Nederland. Cor de Vries en ik waren er vanaf het eerste moment bij. In dat eerste bestuur zaten ook Femmy Hof en Roelof van Wester. De vereniging maakte een enorme bloeiperiode door, er waren immers geen andere beachverenigingen die ook trainingen verzorgden.

Op onze top hadden we 150 leden, veel leden uit Beilen, Hoogeveen en Meppel. Daar is men inmiddels ook al weer een aantal jaren bezig. Wij hebben momenteel in Dwingeloo een gezonde vereniging van ca. 50 leden.

In 2009 besloten Cor, Kelvin Hoekstra en Okke van Dijk (die vanaf 2005 het werk van Roelof had overgenomen) dat het tijd werd om het bestuursstokje over te dragen. Ikzelf wilde nog wel even door maar natuurlijk niet in mijn eentje. Helaas lukte het niet om nieuwe bestuursleden te vinden en zo bleven Cor, Okke en Kelvin nog maar even zitten. 

Eind vorig jaar namen zij echter het besluit om vanaf 2014 geen bestuurslid meer te zijn. Voor mij ook een goed moment om te stoppen. In de uitnodiging voor de algemene ledenvergadering van jl 16 april werd aangegeven dat  er een geheel nieuw bestuur benoemd moest worden om door te kunnen gaan met Drenthe Beach. Ik geef toe dat ik het heel spannend  vond: zouden er mensen zijn die de door ons met zoveel liefde opgebouwde vereniging wilden voortzetten?

Hierbij kan ik jullie meedelen dat wij een nieuw bestuur hebben met maar liefst 6 mensen.

Voorzitter is Kees Nijhuis. Kees kennen jullie allemaal. Hij is ook beachvolleybaltrainer.

Verder nemen zitting in het bestuur:

  • Anja de Ridder, enthousiast beachvolleybalster en zeer ervaren beachtrainster voor de jeugd
  • Stefan Blankwater, een twintiger die al jaren beachvolleybalt en bovendien training heeft gegeven aan de jeugd
  • Rob van Noorden, beachvolleyballer en trainer
  • Andrea de Groot, o.a. fitness-instructrice, volleybalster en ervaren bestuurster
  • Johan Tabak, penningmeester en vader van beachvolleybalster Rosan en jeugdtrainster Demi.

Tijdens de ledenvergadering is ook duidelijk geworden dat er mensen zijn die zich als vrijwilliger willen bezighouden met o.a. het organiseren van toernooien. Al met al ziet de toekomst er rooskleurig uit. Ik ga dan ook met een goed gevoel met “pensioen” als voorzitter. 

Ik wens jullie heel veel plezier het komend seizoen en jullie zullen vanaf nu op de hoogte gehouden worden door het nieuwe bestuur.

Met vriendelijke groet,

Mede namens Okke, Cor en Kelvin
Coby van Vliet
Ex-voorzitter Drenthe Beach